Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ali Biliz'i takdir ediyorum

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2017 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2017 00:04

1967 Gemlik doğumlu Demokrat Parti İl başkanı Ali Biliz 17 yaşında DYP Gemlik gençlik kolları kurucu ilçe başkanı olarak başladığı siyasi hayatı 6.5 yıl aralıksız sürer. Ayrıca gençlik kolları genel merkez GİK üyesi olarak ta devam etmiş ve merhum Süleyman Demirel'e gençlik danışmanlığı da yapar. Bir müddet ara verdiği siyasete dönemin Gemlik ilçe başkanı Selahattin Ekinci'nin milletvekili adayı olması sebebiyle boşalan Gemlik ilçe başkanlığına geçen Ali Biliz etkili çalışmalar yapmaya başlamıştı. Girişken ve atak tavırları ile kendini ispatlayan Ali Biliz kısa sürede ismini Bursa kamuoyunda duyurmaya başladı. 30 Temmuz 2016 tarihinde yapılan DP Bursa olağan kongresinde mevcut il başkanının karşısına aday olarak çıktı ve kazandı. Bizlerin de destek verdiği kongrede Bayrağı devralan Ali Biliz'e kongre salonunda işaret ettiğimiz liste sıkıntısı bugün net olarak görülmektedir. Kadro Ali Biliz'in temposuna yetişemiyor. Gençlik kolları mayasını almış bir siyasetçi daima aktif olur. Üstelik iktidar dönemlerini görmüş ve yaşamış biriyse bizler gibi onu koltuğunda oturtamazsınız durmadan üretir ve kendini üretmek zorunda hisseder enerjik olur.

Son yıllarda Demokrat partide en çalışkan il başkanı olarak göstereceğim Ali Biliz üstelik böbrek rahatsızlığı çekmekte. Haftada iki gün diyalize girmek zorunda ve buna rağmen bu kadar aktif olması takdire şayan bir olay. Ben bu durumda olsam belki de siyasi hayatımı noktalardım diye düşünüyorum. Hem diyalizin zorluğunu yaşayacaksınız hem Gemlik'ten Bursa'ya gelip siyaset üreteceksiniz. Her yiğidin harcı olmasa gerek ve Ali Biliz Bursa medyasında sık sık yaptığı çalışmalar ile yer buluyor. Partisini gayet net olarak temsil ediyor, yaptığı muhalefet ve nokta atışları ses getiriyor, ekranlara çıktığında kendisini izletiyor takip ettiriyor. Salı toplantılarına aldığı konuklar ile fikir alışverişine girmesi demokrasi gereği gayet olumlu.

Gelelim olumsuz yönlerine ne yazık ki yıllardır Demokrat Parti’de siyaset üretmek yerine dedikodu üretmek daha geçerli hale gelmiş. Bunun ana sebebi ise kadro kalitesinin giderek düşmüş olmasıdır. Bu iddiamıza bir kısım kişiler tepki koysa da realite budur. Hiç kimse kalitesiz olduğunu kabul etmez. Yerel ve genel iktidarları görmüş yaşamış ve o kaliteli yapıyı gören bizler bunun ne demek olduğunu çok iyi biliriz. Ne demek istediğimi Ali Biliz de gayet iyi anlayacaktır. Bugün il yönetiminde kaliteli siyasetçi sayısı azdır. Bir kaç adet iyi arkadaşımız vardır. Ancak siyaset ve proje üretecek yönetici profili bir hayli azdır. Tabi ki bu iddiamız yalnızca Bursa il ve ilçeleri için değil birçok şehir içinde aynı iddiayı tekrarlayabiliriz. Birçok partili vefa göstererek misyonuna sahip çıkmakta olup siyaset üretmek ise ayrı bir özellik ister ve kadrolar üretenler ile vefalıların harmanlanmasından oluşmalıdır.

Son günlerde aldığım bilgi ve görüşmeler neticesinde başarılı bir il başkanı Ali Biliz'e Bizans oyunları oynanarak altını oyma girişimlerini duyuyorum. Üstelik başka bir şehirden yardım alınarak. Bu Bursa'ya hakarettir. Bursa daima siyasette öncülük yapmıştır. Celal Bayar, Turhan Tayan, Mehmet Gazioğlu, Fethi Akkoç, Hüseyin Suat Sungur, Cavit Çağlar, Recep Kırım, Kasım Önadım, İlhan Parseker gibi ekol siyasetçileri çıkarmıştır. Dışarıdan ve başka bir şehirden müdahale Bursa'ya zarar vermiştir. Yarın destek istediğiniz kişinin istekleri altında boğulacaksınız ve peşinen uyarıyorum kişisel kapris ve egolarınızı bir kenara bırakıp partinize, misyonunuza ve fedakar il başkanınıza sahip çıkın benden dostça uyarması. Esen kalın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.