Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aklımızı başımıza toplayalım

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2017 06:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2017 06:26

Bu olamaz… Bu kabul edilemez… İlkel bir toplumda dahi olamayacak bir hüküm…
"Darbe girişimini ve bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden sivil kişiler hakkında, resmi sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın, hiçbir idari, mali veya cezai işlem yapılamayacak."

Bu hüküm, bazı işgüzarların kendi kafalarına göre suçlu olarak gördüğü kişileri cezalandırabileceğini ve buna karşılık herhangi bir cezai işleme tabi tutulmayacaklarını söylüyor…

İnanmak dahi istemiyorum…

Resmi Gazete'de yayınlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK)'de yer alan maddeye göre 'terör eylemlerinin bastırılması' kapsamında sivillere de cezadan muafiyet getirildi. Bu madde paramiliterleşme yolunda ilk adım gibi duruyor. Neresinden tutarsak tutalım çok sıkıntılı bir hüküm.

'Terör olaylarını bastıran sivillere' de öldürme ve yaralama olaylarında her türlü cezadan muafiyet getiren madde, Türkiye’de bazı kararların alelacele alındığını gösteriyor. Eğer akıldan uzak bu karardan dönülmez ise kasıt ararım. Türkiye’nin içini karıştırmak isteyenlerin yasal kılıfını hazırladığını düşünürüm. Bu ülkeye ve insanlarına olan inancımı yitiririm… Bireysel silahlanma isteyenlerin, silah ruhsatı almaya gayret edenlerin Ankara’ya baskı yaptıklarını ve başardıklarını düşünürüm.

Lütfen ilgili maddeyi sınırlı günler için yenileyin.

İstirhamımdır…

Xxx

Zamlı hayat oh ne rahat

2018 yılına şunun şurasında 5 gün kaldı. Yeni yıl hepimiz için zamlı başlayacak. Vergi, harç ve cezalar yüzde 14.47 oranında artacak. Ne güzel devletimiz daha da güçlü hale gelecek…

Örneğin 1 yıllık pasaport harcı 200, iki yıllık 327, 3 yıllık 465 ve 4-10 yıllık olanlar ise 656 liraya çıkacak. B sınıfı ehliyet harcı 495 lira olurken, A, F ve H tipi ehliyetlerin harcı 164 lirayı bulacak.

5 gün sonra kırmızı ışıkta geçmenin cezası 206 liradan 235 liraya çıkarken, alkollü araç kullananların cezası ilk yakalamada 1.002, ikinci yakalamada 1.256 TL olacak. Yeni yılda hız sınırını yüzde 30'a kadar aşan sürücüler 235 lira, yüzde 30'un üzerinde aşanlar 488 lira ceza ödeyecek. Kemer takmayanlar ve park yasağına uymayanlar 108 lira ödeyecek.

Gelelim içki ve sigaraya… ÖTV artışı bekleniyor. Böylesi bir durumda sigaraya 2-3 lira zam gelir. İçkide durum çok fena…

Yılbaşından itibaren sade, meyveli gazozlar, limonatalar, nektarlar, alkolsüz biralar, enerji içerecekleri, soğuk çay, meyveli içeceklerden yüzde 10 ÖTV alınacak. Böylece üretici doğal olarak bu ürünlerin fiyatlarında düzenleme yapmak zorunda kalacak.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) de zamlanacak. MTV için uygulanacak yeniden değerleme oranı 1300 cc altı araçlar için yüzde 15, 1300 cc üstü araçlar için ise yüzde 25 olacak. 1 Ocak 2018'den itibaren trafiğe kaydedilecek araçlar için vergilemede taşıt değeri dikkate alınacak.

Torba yasayla gelen diğer bazı düzenlemeler de 2018 de vatandaşları ve şirketleri etkileyecek. Kurumlar Vergisi 2018, 2019 ve 2020 için yüzde 22 uygulanacak. Özel iletişim Vergisi de yüzde 7.5 olarak belirlenecek.

Özetle iğneden ipliğe hemen her şeye zam geliyor. Maaşlar eriyor… Geçinmek için gıdadan, kültürel aktivitelerden, giyimden, tatilden ve eğitimden vaz geçeceğiz demektir.

Hemen herkesi zorlu bir yıl bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.