Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ak siyaset suskun…

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2019 00:00

Cumhuriyet 96 yaşında. Amerika, DEAŞ lideri Bağdadi'yi öldürmekle Ortadoğu'da yeniden elini güçlendirdi. Dünya'da dengeler yeniden şekillenirken, Türkiye'nin kendi içerisinde yaşadığı kavgaya birebir şahitlik ettik. Uluslararası oyuncuların Türkiye ataklarına susan bir Ak Parti ötesinde ulusal siyaseti gözlemledik. Peki, Ak Parti neden susuyor? Dağılma sürecinde olan Ak Parti’de, gelişen istifalardan kim sorumlu? Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan neden ısrarla sessizliğini koruyor? Ve herşeyden önemlisi önceki gün geniş bir açıklama ile vefa vurgusu yapan Sedat Yalçın neden uzun süren sessizliğini bozdu?

 

Ak Parti, kendi içerisinde her geçen gün derinleşen bir ayrışma ile karşı karşıya. Ankara'da yoğunlaşan Davutoğlu'nun yükselişi ve Babacan'ın partileşmeye dönük ayak sesleri Bursa'da endişeyle bekleniyor. Ak Parti Bursa'da kentten uzak bir tablo çizmeye devam ediyor. İl ve İlçe Başkanlarını mahallelerde göremiyoruz. Ekonomi çökerken, siyaset korkudan adeta buz tutmuş durumda. İşin en acıklı tarafı ise, iş dünyasının Erdoğan'a verdiği desteği Ak Parti’ye vermiyor olması…

 

***

 

Bursa'da ayrışmanın boyutları yeniden yerelde yükselen dengeler oldu. İnegöl siyasetinin Ak Parti’de hissedilir ağırlığı Balkan göçmenlerini yeniden CHP'nin yanında saf tutmaya zorladı. Ve bu süreci en iyi değerlendiren Ahmet Davutoğlu hareketi oldu diyebiliriz. Ak Parti Bursa 24. Dönem Milletvekili Mustafa Öztürk istifası ile Davutoğlu oluşumu, özellikle Bulgaristan göçmenlerine yönelik ciddi bir hamle yapmış oldu. Önümüzdeki süreçte farklı kesimleri temsil eden Milletvekillerinin istifalarının beklendiği Bursa'da, Erdoğan'ın kalesi sarsılıyor diyebiliriz.

 

Ak Parti’nin kongre sürecinde tek liste başarısı mümkün gözükmüyor. Hızla yükselen İnegöl kavgası partide ayrışmayı tetikliyor. Özellikle Orhangazi, Karacabey, İznik, Yenişehir, Gemlik, Osmangazi ve Nilüfer’den yükselen sesleri iyi okumak gerekiyor. Yıldırım, Mustafakemalpaşa ve dağ yöresi ilçelerinde artan Milliyetçi cephe hareketliliği Ak Parti’nin farklı bir bölünmeye doğru gittiğini de gözler önüne seriyor.

 

***

 

Türkiye'nin gündeminin hızla yerel siyasete döndüğü bu günlerde Milliyetçi Hareket Partisi kongre öncesi göz dolduran adımlar atıyor. Cumhuriyet Halk Partisi iç savaşlarına yeniden başlarken, genç siyasetçiler yeni oluşumlara göz kırpmaya devam ediyor.

 

Tüm bu dengeleri değerlendirirken Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyor, askerimize başarılı gazalar dua ediyorum.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.