Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’de köklü değişim

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 00:02

Beklenen gün geldi çattı. AK Parti Bursa ilçe Belediye Başkan adaylarını 13 Ocak Pazar günü açıklayacak. Açıklama için genel başkanvekili Numan Kurtulmuş Bursa’ya gelecek.

Herkes merak içinde. Ben de dahil. AK Parti’de mevcut 16 Belediye Başkanından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın göreve devam kararı verilmesinin ardından, hangi ilçe belediye başkanları göreve devam edecek? Sorusuna cevap arıyoruz.

Tabi, açıklama tarihi belli olduğu içinde adaylarla ilgili son duyumları da netleşiyor. Benim kulağıma gelen bilgilere göre, mevcut 16 belediye başkanından 4 tanesi aynen göreve devam edecek. Geri kalan 12 Belediye Başkanı için de yeni başkan adayları belirlenecek.

Bir başka merak edilen soru da şu; Cumhur ittifakına göre hangi ilçeler MHP’ye verilecek?

Bu konu da netleşti. Yenişehir ve Orhaneli ilçelerinde MHP adayları ile seçimlere girecek. Peki, Yenişehir ile Orhaneli ilçesi neden seçildi?

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun 3 dönemi doldu. Bu nedenle yeniden aday yapılmayacağı zaten belli idi. Burası boşaldı. 2014 Mahalli seçim sonuçlarına göre MHP Orhaneli ilçesinde 2. Parti oldu. AK Parti buradaki seçimleri deyim yerinde ise çok az bir farkla, kıl payı kazanmış. Bu seçimlerde de Orhaneli’de MHP ağırlığı olması nedeniyle bu ilçe Cumhur ittifakı çerçevesinde MHP’ye verilmiş oldu.

Yenişehir ilçesinde ise yine aynı hesap dikkate alınmış. Geçen mahalli seçimlerde Yenişehir ilçesinde MHP ikinci parti olarak seçimleri tamamlamış. Bu seçimde de Cumhur ittifakı içinde, MHP’nin seçimi kazanması kesin ilçelerden birisi Yenişehir olarak masaya konuldu.

Yeni aynı soru; göreve devam edecek 4 belediye başkanı kimler?

Birincisi Büyükşehir Alinur Aktaş. Zaten 24 Kasım tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adayı bizzat kendisi açıkladı.

Diğerlerine bakalım. Çalışma başarısı, halkla ilişkileri, proje geliştirmesi, hem yerel de hem ülke de hem de yurt dışında tanınırlık oranları ve hizmetlerinin buralardaki yayın organları, medyada yer almasıyla, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın görevlerine devam etmesi kararı alınmış.

Geri kalan 12 ilçe Belediye Başkanı hakkındaki son kararları AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Yine kulislere sızan bir başka soru; Osmangazi ile Yıldırım, Gemlik ilçesinde başkan değişimi olacak mı?

Teşkilat kulislerine göre değişim bekleniyor. Yine de belli olmaz. Değişim olup olmadığını Cumartesi günü İl Başkanı Ayhan Salman’ın yapacağı ilçe belediye başkan adayları açıklanmasıyla öğreneceğiz hep beraber.

Dün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü idi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gazeteci meslektaşlarımızla bir araya geldi. Bursa ile ilgili olarak çalıştıklarını ve çok önemli projelerle bu kentin sorunlarını 2023 tarihine kadar çözme arzusunda olduklarını söyledi. Başkan Aktaş, mahalli seçim sonuçlarıyla ilgili olarak “rahat olun! Biz gayet uyumlu çalışıyoruz. Kendimizden eminiz” mesajı verdi. 15 yıllık belediye başkanlığı döneminde dikkat ettikleri en önemli üç faktörün Para yönetimi, personel yönetimi ve proje yönetimi olduğunu hatırlatan Aktaş, “ilçe belediye başkan adaylarımızın da belirlenmesiyle beraber, ortak projelendirmeleri yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli hazırlıklarını yaptığımız projelerimizi açıklayacağız. Ulaşım master planıyla ilgili çalışmalarımızı açıklayacağız. Dersimize çok iyi çalıştık. Siyasete tek pencereden değil, 17 ilçe ve Büyükşehir olarak bütünüyle bakıyoruz. Bursa’nın her semtinde, her köşesinde hizmete yönelik çalışmalarımız ve projelerimiz olacak” dedi.

Tabi, hazır Büyükşehir Belediye Başkanını yakalamışken, ilçe başkan adaylarıyla ilgili görüşlerini de sorduk. Hatta daha önceleri 10 ilçe belediye başkanının değişiminden söz edilirken şimdi rakamın neden 12 olduğunu da sorduk.

Aktaş, “bu konularla ilgili ilçe teşkilatlarımız, il teşkilatımız, genel merkezimiz çalışıyor. Adaylarla ilgili kararları bizzat sayın Cumhurbaşkanımız kendisi vereceğini söyledi. Pazar günü sayın genel başkan vekilimiz Numan Kurtulmuş Bursa’ya gelecek ve ilçe belediye başkan adaylarımızı açıklayacak. Hep beraber öğreneceğiz” dedi.

Aktaş, “bizler, hangi siyasi görüşten olursa olsun, Bursa için fikirleri ve projesi olanlarla, Bursa’yı en iyi şekilde yönetme adına görüşüyoruz, konuşuyoruz. Ayaklarına gidiyoruz. Halkımızla, milletimizle buluşuyoruz. Dinliyoruz. Sorunlarını ve dertlerini çözmeye gayret ediyoruz” diye konuştu.

Alinur Aktaş’a, Cumhur ittifakı ve Bursa yansımasının ne olacağını da sorduk. Aldığımız cevap;

“Cumhur ittifakının temelleri, 2002 yılında Keles Kocayayla’da sayın MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından, *bu hükümet artık yürümüyor. Erken seçim yapılmalı* dediği gün atılmıştır. 2007’de cumhurbaşkanlığı seçim krizi çıktığı gün atılmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ise pekişmiş, netleşmiştir. Cumhur ittifakında genel merkezler düzeyinde ve liderler düzeyinde sıkıntı yok. Bursa adına da sıkıntı yok. 31 Mart akşamında inşallah 15 ilçe artı büyükşehir AK Parti, 2 ilçe ise MHP’li Belediye başkanları olarak 1 Nisan’da yeniden görevlerimize başlayacağız. Cumhur ittifakının Bursa’da seçimleri 17+1 toplam 18 Belediye Başkanlığı kazanması adına çalışıyoruz. “ oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.