Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’de fikir toplantısı

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2019 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2019 00:04

Mahalli seçimlerle ilgili siyasi çalışmalara ağırlık veren AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, partinin kurulduğu günden bu yana hizmeti geçen herkesle görüştüklerini ve “Bursa adına neler yapılabilir? “ sorularına cevap aradıklarını söyledi.

Geri sayım devam ediyor. Siyasi Partiler, belediye başkan adaylarının ardından şimdi de Belediye Meclis üyesi adaylarını belirlediler. Bu günden itibaren tam saha çalışması yapmaya başlayan siyasi partilerdeki en büyük siyaset çalışmaları sokaklarda yaşanıyor. AK Parti, çarşı-Pazar fiyatlarındaki yüksekliğe karşı halkın ucuz gıda alabilmesi adına uygulamaya koyduğu Tanzim Satış Merkezleri ile halkın nabzını tutuyor. Adaylar ise geceli-gündüzlü vatandaşlarla bulunup, onların dertlerini dinliyor. Sorunların çözümü için vaatlerde bulunuyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalarına sabah namazı ile başlayıp yatsı namazından sonra vatandaşlarla sohbet ederek, plan, proje ve yatırımlarla ilgili bilgiler veriyor. AK Parti teşkilatları ise boş durmuyorlar. Hazırlanan ekipler, belirlenen vatandaşlarla görüşmek ve onların desteklerini alabilme adına sürekli saha çalışması yapıyorlar.

İl Başkanı Ayhan Salman, geçtiğimiz günlerde Bursa’da milletvekilliği yapan AK Partililerle buluştu. Eski-yeni milletvekillerinin bir araya geldiği toplantıda, Bursa adına yapılan işler, çalışmalar ve yapılması beklenen işler konusunda bilgiler paylaşıldı. Seçim çalışmalarında geçmiş dönem vekillerinden de yardım ve çalışmalara destek istendi.

Bursa’nın acil çözümlenmesi gerekli sorunlarının kent merkezi ulaşım olduğu, kent merkezindeki raylı sistem, metro çalışmaları konusunda merkezi hükümetin destek ve yatırım olması için projeler geliştirildiği açıklanan toplantıda, eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerle ilgili bilgiler konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın belirlenen sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili projelerini anlattığı toplantıda, yatırım projelerine destek için yap-işlet-devret ve kar ortaklığı formüllerinin de değerlendirilmesi için görüş birliğine varıldı.

İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa’da mahalli seçimler öncesinde bütün parti teşkilatlarında morallerin çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, “başarılı olabilme adına, seçimleri 18-0 sonuçlandırma için görüş birliği içinde, el birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mümkün olduğunda vatandaşlarımızla görüşmek, onların görüşlerini ve düşüncelerini dinlemek istiyoruz. Bu konularla ilgili olarak, partimize hizmetleri geçmiş olan başta kurucu üyelerimiz, yönetim kurullarında ve ana kademelerde görev yapan arkadaşlarımız, kadın ve gençlik kollarında görev yapan arkadaşlarımız, partililerimizle görüşüyoruz. Mahalle temsilcilerimizle görüşüyoruz. Delegelerimizle görüşüyoruz. Üyelerimizle görüşüyoruz. Bu kentin, sokak sokak, cadde cadde sorunlarını belirleyen, çözüm önerilerini üreten, çözüm üretirken de sıkıntıların çözümü için mali kaynakları belirleyen tek siyasi parti AK Parti’dir. Elimizde her türlü bilgi var. Seçim öncesinde hizmet edebilecek en iyi kadro AK Parti kadrolarıdır. Biz, teşkilatlarımıza güveniyoruz. Halkımıza güveniyoruz. Seçmenlere güveniyoruz. Bursa’ya güveniyoruz. Bursa’ya hizmete hazırız” dedi.

Salman, Bursa genelinde eskiden milletvekilliği yapanlar, belediye başkanlığı yapanlar, belediye meclis üyeliği yapanlardan da görüş alıp, onlarında fikirlerini dinlediklerini hatırlatarak, “AK Parti teşkilatları olarak 31 Mart seçimlerine hazırız. Halkımızla iletişim konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Teşkilatlarımızla aramızda hiçbir sıkıntı yok. Parti içindeki dertleri ve sorunlarımızı diyalog yoluyla çözümlüyoruz. Cumhur ittifakı içinde yer alan MHP’li teşkilat yöneticilerimizle, başta il başkanı sayın Cihangir Kalkancı olmak üzere uyum içinde çalışıyoruz. İnşallah başarı çıtamızı yükseltip, 31 Mart seçimlerini, bir önceki seçimlerden daha fazla oy alarak tamamlayacağız” diye bilgi verdi.

Şimdi, dönüp etrafımıza şöyle bir bakalım. Ana muhalefet CHP ile ona destek olan Millet İttifakı ortağı İYİ Parti teşkilatlarında hem belediye başkan adayları hem de meclis üyelikleri adayları için sürekli tartışmalar oluyor. Bu atışmalar, basın huzurunda, kamuoyu huzurunda hem de açıkça yapılıyor. Ana muhalefet CHP’de listeleri beğenmeyenler veya kendi isimlerini listelerde göremeyen bazı partililer, istifa yolunu seçtiler.

Bu durumda, AK Parti halkla bütünleyip, seçmenlerle kucaklaşırken, muhalefet partiler ve ittifak adayları ise kendi aralarında tartışmalara devam ediyorlar. Tabi, bu durum halk arasında seçmenler arasında hoş karşılanmıyor. Millet ittifakı, kendi aralarında hem de parti içlerinde kavga ortamı sergilerken, Cumhur ittifakı uyum içinde çalışıyor görüntüsü var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.