Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti ve muhalefet

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 00:00

Türkiye siyasetinde ezber bozan bir parti ile senelerdir aynı tas aynı hamam siyaseti yapanlar arasında kıyasıya mücadele var. Muhalefet ne söylerse söyleyin, seçmenler ne kadar bazı hizmetlere karşı tepki gösterirse göstersin, sandıklarda seçimi kazanmayı başarıyor AK Parti.

Bu nedenle de Türkiye siyaseti Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiğinden bu güne yüzde 50 + 1 formülü ile dizayn ediliyor. Siyasette 2018 döneminde ittifaklar yapıldı ve başladı. Şimdi ülkemizde iki ayrı blok var. AK Parti ile MHP, BBP ve bazı siyasi oluşumların desteğindeki Cumhur İttifakı. Karşı blokta ise CHP, İP ve SP’nin öncülüğündeki HDP ise açıktan açığa destek verdiği Millet İttifakı.

Hesaplar kitaplar yapılıp, takım organizasyonlar ile bu iki ittifakta birbirlerinden oy devşirmenin hesabını peşindeler.

Millet ittifakı, her konudaki muhalif söylemleri ve halkın tepkilerine tercüman olan görünüşü nedeniyle epey hareketli. Karşısındaki Cumhur ittifakında ise muhalefet adına pek fazla hareket görülmüyor. Sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve birkaç tane bakanın muhalefetle olan söz diyaloglarından başka yerel bazda muhalefet yok Cumhur ittifakında.

Adalet e Kalkınma Partisi 2023 seçimlerine odaklanmış tam yol ilerlerken, muhalefette bazı küskünlerin ve bazı şikayet guruplarının da desteğini alarak yüzde 50 + 1 fazla oy toplamanın peşinde.

Siyasete ise koronavirüs freni var.

Sokağa çıkma yasakları var. Hafta sonu vatandaşlar evlerinde. Sosyal etkinler yapılamıyor. Sıkıntılar büyük. Siyasetçi ile halk arasındaki buluşmalar eskiden olduğu gibi değil. Her köşesinde aynı bir politika yapılan kahvehaneler kapalı. Kadınların ise altın günleri bile yasak.

Hal ve durum böyle olunca siyaset ister istemez sosyal medyaya kaydı. AK Parti sosyal medyada çok zayıf. Nerede ise sesi soluğu çıkmıyor desek yeridir. Muhalefet, mahalle ve sokak politikasını sosyal medyaya taşırken AK Parti kurmayları sadece yaptıkları il ve ilçe toplantılarını paylaşıyorlar.

Sıkıntı burada.

Vatandaşlar, il ve ilçe toplantılarından çok, mahallesine, sokağına gelecek olan hizmetlerle ilgileniyor.

İşte bu durum ve tespitler AK Parti’nin yeni il başkanı Davut Gürkan’ın partide geçmiş dönemlerde hizmet veren ilçe başkanları, il başkanları, milletvekilleri ile yaptıkları toplantılarda gündeme gelmiş. Çünkü, son mahalli seçimlere bakıldığında AK Parti’nin Bursa’daki gücü ve aldığı oylar sorgulanır hale gelmişti. Hala sorgulanır halde.

O zaman AK Parti Bursa teşkilatları harekete geçmeli ve düşen ve oyların peşine düşüp, nerede nasıl hata yapıldığını anlayıp, ona göre çözüm üretmeli.

Bakın, geçtiğimiz haftalarda yaşanılan bir olayı anlattı bazı arkadaşlarım.

Olay, AK Parti’nin muhalif olduğu Nilüfer ilçesinde yaşanıyor.

Kaymakamlık ve Vergi Dairelerinin önüne malum, Büyükşehir Belediyesi bedava otopark alanı açtı. Bununla yetinmedi, birde Nilüfer Belediyesi’nin arka kesimine bedava otopark alanı açtı. Bu durum CHP’li belediyenin ve özellikle de belediye binası altındaki paralı otopark otoparkın hiç mi hiç işine gelmiyor. Bu durumu artık cümle alem biliyor. Belediyenin yanındaki otoparka Nilüfer belediye hizmet araçları doldurulup, halkın park etmesine engel olunduğu iddiaları var.

Cümle alemin bilmediği diğer konu ise, bazı kişiler, bu otoparkların giriş ve çıkışlarını zamanla kapatıp, vatandaşların kullanmasına engel oluyorlar.

Türk Ceza Kanunu’na göre, bu olay halkın kamu hizmetinden faydalanmasına engel olmak ayrıca, bu olayı kamu gücü eliyle yapanların suçu ise Güveni Kötüye kullanmak.

Birileri yine otoparkın girişlerini kapatmış. Olay, AK Parti ilçe teşkilatına bildirilmiş. İlçe yöneticileri de hemen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı arayıp, olayı duyurmuşlar. Aktaş, geceyarısı ekipleri gönderip, otoparkın girişlerine çakılan demir dubaları ve engelleri kaldırmış.  

Peki, bu olayın resmiyetle ilgili durumu ne? Yani, kimler, kimler hakkında, bu olayı gerçekleştirip otoparkın sürekli kapatanlar ve halkın kullanmasına engel olanlar hakkında ne gibi işlemler yapmışlar, yapılmasına yönelik şikayetlerde bulunmuşlar?

Bugüne kadar herhangi bir iş ve eylem yapılmamış. AK Parti teşkilatı olayı sosyal medya hesaplarında paylaşmış. Muhalefet görevi orada sona ermiş gözüküyor.

Oysa ki, bu durumla karşılaşıldığında, halkın otoparka araçlarını bırakamadıklarının resmi görevlilerce veya polise başvurulup, trafik ekip0lerinde belirlenip tutanak altına alınması gerekmez miydi?

Böyle bir işlem yapılmamış. Yapılmış olsa bile kimsenin haberi yok.

Sonra, resmi makamlara başvuru yapılıp, bu kapatma eylemini kimin yaptığına dair soruşturma ve inceleme yapılması istenmez miydi?

İstenirdi. Ama, resmi kayıtlara böyle kimsenin böyle bir istemi yok.

Peki, eski kapatmalarla ilgili işlem yapılmış mı?

Hayır. Şimdiye kadar sadece sosyal medya paylaşımları yapılmış.

Demek ki, kanunlara göre suç teşkil eden eylemleri yapanlar hakkında herhangi bir işlem yapılmamış. Bu nedenle de sürekli kapatma eylemleri gerçekleşiyor.

Bu olaydan yola çıktığımızda ise AK Parti’nin Nilüfer ilçesinde neden güç kazanamadığı zaten ortaya çıkıyor. Hala muhalefet etmeyi öğrenememişler….

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.