Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti tek yürek...

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2019 00:00

Yerel seçim sürecinde belediye başkanları merakla beklenen en güçlü siyasi odak Cumhur İttifakı oldu. Ak Parti ve MHP'nin Bursa'da nasıl bir aday profili ve saha yansıması oluşturacağı günlerdir merak ediliyordu. Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un da katılımları ile gerçekleşen aday tanıtım toplantısında adeta izdiham yaşandı. Ak Parti'lilerin tek yürek olduğu programda salon ve salon dışında ki alanlarda yığılmalar yaşandı. Ak Parti'de çok değişkenli bir aday profili gerçekleşirken, Yenişehir Belediye Başkanı olarak MHP'nin adayı Davut Aydın'ın desteklenmesi kararı alındı.

Ak Parti'de değişim rüzgarları esmesine neden olan ve ciddi kavgalara neden olan liste süreçlerinde kazanan birlik ve beraberlik oldu. Her ne kadar Ak Parti kanadına ciddi baskılar uygulanıyor olsa bile başarılı bir ilçe belediye başkan listesi hazırlandığını kabul etmekte fayda var. Ak Parti'nin Yıldırım'da teşkilatın sesini dinleyerek değişime gitmesiyle önceki dönem İlçe Başkanı olan Oktay Yılmaz 31 Mart seçimlerinde belediye başkan adayı olarak sahaya çıkacak. Önceki dönem CHP saflarında yer alan ve sonrasında referandum sürecinde "kararımız Evet" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu ifade eden Necati Şahin, Nilüfer Belediye Başkan Adayı gösterildi. Ak Parti'nin merkezde başlayan güçlü farkındalık listelerinde elbette değişenler kadar değişmeyenlerde önemlilik arz ediyor.

Ak Parti'nin aday tanıtım toplantısında adeta gövde gösterisi içerisinde ve yüzlerce hemşerisinin arasından geçerek gelen Osmangazi Belediye Başkanı ve Adayı Mustafa Dündar'a teveccüh fazlasıyla yüksekti. Ak Parti'nin değişmeyen ilçeleri arasında yer alan Gürsu ve Karacabey'de de katılımlar dikkat çekici düzeyde fazlaydı. Ak Parti'nin dağ yöresinde beklendiği üzere hareket ettiğini görmek vatandaşı sevindirdi. Sokakta olan ve halk ile aynı noktada pozitif tepkiler veren belediye başkanlarının halk nezdinde karşılığı yüksek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan koltuğu devir alan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın favori isimler arasında olduğunu ifade etmekte fayda var. Gürsu'da Mustafa Işık ve Karacabey'de Ali Özkan'a görevine devam ettirilen isimler arasında yer alıyor.

Dündar'a Erdoğan desteği...

Ak Parti'nin üzerinde en fazla tartışığı ilçe olan Osmangazi'de an be an değişen rüzgalar ötesinde ciddi yanıltmalara da sahne oldu Bursa. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gözağrım, gönül sevdam dediği Bursa'da gerçekleşen aday tanıtım toplantısını bile çoğu çevrelerin farklı köşelere çekmeye çalışıldığı biliniyor. Lakin tüm bu iddiaların arka planında Bursa'yı an be an gözünden ırak etmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her aday ve isim üzerinde hassasiyetle çalıştığı biliniyor. Listeler açıklandıktan sonra gerçekleştirdiğimiz Ankara kulislerinde ortaya ilginç diyaloglar çıktığını gözlemliyoruz. Üst düzey istihbarat ve güvenlik araştırmalarının ötesinde özellikle Osmangazi'de tekrar görev tevdi edilen Mustafa Dündar'a Erdoğan'ın desteği üst seviyede. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her an yanında olan ve kendilerinin de üzerinde gölge misali durduğu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a tam destek verilmesi hususunda ilgili tüm merciler ile geniş istişarelerde bulunduğunu öğrendik.

Ak Parti'nin Osmangazi'de önceki dönemlerin ötesinde daha yüksek bir oy oranı almak için sahaya inilsin talimatı da verdiği Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Belediye Başkanı Mustafa Dündar için özel bir destek ziyaret ve programı gerçekleştirmesi bekleniyor.

Ak Bursa gururlandırdı...

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şartsız sevdalılarla dolu bir kenttir Bursa. Öyle ki, kendilerinin olmadığı yerde işaret ettiği noktaya yürüyen onbinlerin olduğu kent Bursa'da aday tanıtım toplantısı da benzer güçte oldu. Ak Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'u adeta Erdoğan gibi karşılayan yüzlerce Bursalı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne akın etti. Soğuk hava ve yağışa aldırış etmeden alanları ve salonları dolduran Ak Bursalılar, Ak Parti Bursa İl ve İlçe teşkilatlarının güçlü organizasyonu ile ağırlandılar. Ak Parti Bursa Milletvekillerinin güç ve gönül birlikteliği sergilediği aday tanıtım toplantısında an be an saha da olan Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez'e teveccüh yüksek oldu. Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve yönetim kurulu ile basın medya ekibinin güçlü hazırlandığı programda İl Gençlik ve Kadın kollarının da başarılı katılımları takdire değer nitelikte oldu.

Ak Parti'nin Erdoğan'ı gururlandıran aday tanıtım toplantısı, "Ak Parti Bursa'da bitmiştir" diyenler için önemli fotoğraf kareleri ile güç gösterisine dönüşürken, Bursa'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ne kadar özlediğine de şahitlik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.