Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ak Parti'de yeni dönem

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2017 00:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2017 00:38

Ayhan Salman'ın göreve atanmasının ardından, 25 Ağustos tarihindeki "Ak Parti Köklerinden Doğuyor" başlık yazımda Salman'ın yeni bir kurucu il başkanlığı fırsatına sahip olduğunu ve bunu iyi kullanması gerektiğini yazmıştım. Salman, dün yeni yönetimiyle birlikte ilk kez basının karşısına çıktı.

Başkan ve yeni yönetimi

Göreve atanması sürpriz olarak nitelenen Ayhan Salman, kendisi de sürpriz sayılabilecek ve genel oranda kabul gören bir il yönetimi oluşturarak çıktı karşımıza.

Ayhan Salman, ilk basın toplantısında rahat ve samimi bir duruş gösterdi. Göreve atanırken hangi süreçlerin yaşandığını kendisinin de merak ettiğini belirterek, "görevin bana verilmesi, benim için de sürpriz oldu" diyerek içten bir itirafta bulundu. Açık sözlülüğüyle dikkat çeken Salman, yönetim listesinin dün basına sızmasına atıfta bulunarak, "demek ki bu iletişim çağında bekletmeden listeyi açıklamak lazımmış. Bu da bize iyi bir ders oldu" dedi.

50 asil 25 yedekten oluşan il yönetiminde eski ve yeni yöneticilerin harmanlandığı bir yapı oluşturulmuş. Daha önce il, ilçe, kadın ve gençlik kolları yönetim kurullarında görev yapan 39 ismin yanına daha önce görev almamış 11 yeni isim eklenmiş. 14’ü bayanlardan oluşan yeni yönetimin yaş ortalaması ise 42 olarak gerçekleşmiş. Yönetim kurulunda, 18-25 yaş arası üç genç de yer alıyor.

Taze kan değişimi

İçlerinden tanıdığım isimlerin de olduğu yeni yönetim kurulu için (görebildiğim kadarıyla) adı daha önce şaibeye bulaşmamış isimler tercih edilmiş. Yeni yönetimde, daha önceki dönemlerde kısır çekişmelerin tarafı olan bir isme de rastlamadım. Eğer istenilen huzurlu çalışma ortamı sağlanır, şaibelerden uzak durulur ve gereken gayret gösterilirse bu yeni yönetim başarılı olur.

Yeni yönetimini tanıtırken, "Mütevazı bir şekilde halkın içinde güler yüzle hizmet vermek istiyoruz" diyen AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, ilk iş olarak ilçe kongrelerini bir ayda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Daha sonra, farklı ihtiyaçlarla ilgili komisyonlar kuracaklarını, ortak akılla, birlik ve beraberlik içerisinde hedefe gideceklerini kaydeden Salman, sorunlardan kaçmayacaklarını taahhüt etti.

Ayhan Salman, "halkımıza, şehrimize ve ülkemize hizmet yolunda en büyük destekçimiz ve yol göstericimiz her zaman olduğu gibi halkımız olacaktır. Bunun için de çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamacasına halkımızla iç içe olacak, şehrimizde adım atılmadık nokta bırakmayacağız. Problemlerin çözümünde, atılacak her adımda AK Parti’nin kuruluşundan bu yana şiar edindiği üzere halkımızla el ele halkımız için çalışacağız" dedi.

Zorlu süreçlerdeki performans ne olur?

Tüm bu iyi niyetli oluşumun ve açıklamaların ardından birçok insan olumlu izlenimler edinse de, yeni yönetimin işi hiç de kolay değil. Öncelikle Bursa'daki teşkilatlarda hızlı bir toparlanmaya ve 2002 ruhundaki birlikteliğin yeniden sağlanmasına büyük ihtiyaç var. Tabi ki, geçmiş dönemlerde her türlü borularını öttürenler de boş durmayacak. İl yönetiminin

oluşumunda pek bir başarı gösterememiş olsalar da, İlçe kongrelerinde rahat durmayacak, başkanın tecrübe eksikliğinden de faydalanmayı amaçlayarak araya mutlaka bazı adamlarını sokmaya çalışacaklardır. Burada yeni yönetime düşen en büyük görevse, her şeyden fazla istişare çalışmalarına önem vermek olmalıdır. Mutlaka partideki ayak oyunlarına küsüp uzaklaşan hasbi insanların kapıları çalınmalı, gönülleri ve düşünceleri alınmalıdır.

Tüm bu söylediklerim başarılabilir ve teşkilatlarda yeniden bir silkinme sağlanırsa asıl işte o zaman başlayacak. Bursa'da, başta kamu yönetimi, yerel yönetimler ve FETÖ ile mücadelede olmak üzere çok sayıda aksayan konularda ve hızlı çözüm bekleyen problemlerde bu yönetim çok aktif bir çalışma yapmasına ihtiyaç var.

Umarım Ayhan Salman ve yeni yönetimi tüm bu zorlukların üstesinden gelir ve Bursa kazanır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.