Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ak Başkanlar Bursa'da…

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.09.2019 00:02

Ak Parti’nin 31 Mart seçimlerinden en başarılı çıktığı Büyükşehir Belediye olan Bursa'da yerel yönetim zirvesi düzenleniyor. Ak Parti’nin adeta kader sınavına dönüşen 31 Mart seçimlerinde İstanbul seçimleri yenilenmiş ve 800 bin oy farkı ile Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu. Seçimleri kazanan muhalefet başkanları, kaybedilen Ak Parti belediyelerinde rekor bütçe borçları ile yüzleşirken, seçimlerin ardından çok sayıda belediye görevlisi işten çeşitli gerekçelerle çıkarılmaya devam ediliyor.

Türkiye'nin 14 şehirden gelen Ak Parti Belediye Başkanları yerel yönetimler hususunda birçok soruna çözüm üretmeyi hedefliyor.  Zirveye bugün 10 Bakan Yardımcısının dahil olacağını ifade eden Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "bahane değil çözüm üretmek için bir araya geldik" diyerek Ak Parti’nin 1994 yılından bugüne başarılı bir misyon belediyeciliği dönemine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde imza attığını vurguladı. Bursa'da gerçekleşmekte olan yerel yönetimler zirvesine Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak olmak üzere 14 şehirden 135 belediye başkanı katılım gösteriyor.

Dündar, Erdoğan'ın gururu…

Ak Parti’nin üç dönemdir kesintisiz belediye başkanlarından olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bir dönemde ödediği belediye borçlarının ötesinde hayata geçirdiği uluslararası büyüklükte ki projelerle Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gurur meşalesi gibi ışıldıyor. Tevazu sahibi olan Dündar, geldiği zor günleri ve geçmişini unutmayan dik duruşlu bir karakter olarak güven verirken, Osmangazi Belediyesinde hayata geçirdiği son değişimlerle vizyon belediyecilikte ısrarcı olduğunu kanıtladı.

Her geçen gün gençleşen kadrosu ve denk bütçe ekonomisi ile Erdoğan'ın 1994 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemini hatırlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, başarılı bir süreç yürütüyor. Yerel yönetimler zirvesi öncesinde Karaman'da açılışını gerçekleştirdiği yarı olimpik yüzme havuzu ile de Ak Parti Genel Merkezine güçlü bir yerel yönetim başarı mesaj verdi.

Yerel yönetimler zirvesine ev sahipliği yapan Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile zirveye dair izlenimlerimi ise ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.