Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Uyanık ile görüşmemiz

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2019 00:00

Yerel seçime üç hafta kaldı, yani son 21 gün. Tüm partiler kendilerine göre tempoyu yükselterek çalışmalarını hızlandırıyor. “Neden” derseniz, aday olunan yerlerin büyüklüğünü seçim zamanı daha iyi anlaşılır. Halktan size karşı teveccüh varsa asla beklenilen yerlere yetişemezsiniz ve bu sebeple halkın ağzında sakız olmuş bir söylemi “her yere gittiniz bir tek bizim buraya gelmediniz” yüzünüze karşı sıkça duyacaksınız!

Bizi tanıyanlar ise yüzümüze veya telefonla taleplerde bulunuyor. “Erkan Aydın bizim mahallemize gelsin” peki söylerim,  “Mustafa Bozbey ile görüş mutlaka bizim semtlere gelsin ona çok oy verecek var” peki iletirim,

“Demokrat parti nin adayları kim? her yerde var mı? Sen neden aday olmadın?” Evet, var diyorum...

Gelen talepler bu yönde ve çok sık karşılaşıyorum. Kimi istekleri muhataplarına iletiyoruz tabi ki. Üstümüzde kalmasın diyoruz. Benim adaylığım sorusuna gelince her hangi bir yere Belediye başkanı olmayı hiç düşünmedim ve hayal etmedim. Ancak bu konuda bir bilgi vermem gerek. Demokrat Parti eski Milletvekili ve Petrol Ofisi eski Genel Müdürü Sevgili Ahmet Uyanık sağ olsun benim her zaman takdir ettiğim bir büyüğümdür. Siyaseti de çok iyi bilir. Örnek alınacak ve dinlenip yakın tarihi yazdıracak kadar da donanımlı bir milletvekilliği yapmıştır. 28 Şubat sürecinde Genelkurmay ile görüşmeleri yapıp tepki gösteren bir vekildir ve günümüzde her yönüyle haklı çıkmıştır.

Yalova’dan iki dostum aradı. Kaliteli ve seçilecek bir adayları olduğunu izah ettiler. Ricaları ise Demokrat Parti Genel Merkezine birlikte gitmemizi istediler. Görüşülecek kişi ise seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık'tı. Kendisine telefon edip durumu izah ettim. Kabul etti ve ertesi gün DP Genel Merkezinde makamına çıktık. Odada iki eski dostu daha gördük. Bu davaya ömrünü harcamış iki eski dost. Eskişehir'li Adnan Turfan ve Kırıkkale'li Salih Babayiğit. Kucaklaşma faslı ve hoş beşten sonra Yalova'dan birlikte geldiğimiz Oktay Yılmaz ve Merkez ilçe eski başkanı Burak Küçük ile konuya giriyor ve gerekli görüşmeleri yaptırıyor, adayımızı onaylatıyoruz. Ahmet Uyanık çok kaliteli bir siyasetçi ve insan sarrafı. Bir şeye söz verirse sonuna kadar takip eder ve gerekli kişiye dönüş yapıp mutlaka bilgi verir.

Yazıyı kaleme aldığımız anda Adayın ortaya çıkmasına çok katkı koyan Oktay Yılmaz ve Burak Küçük ile telefonda bir görüşme yaptık, arka plandan seçim çalışmalarının yüksek desibel li gürültüsü geliyordu ve Ahmet Uyanık'ın gece kendisini arayıp sabah Yalova'ya geldiğini çalışmalara destek verdiğini anlattı ''bir eksiğiniz ve bir ihtiyacınız var mı? '' diye bizi kenara çekip ısrarla sordu diyen Oktay Yılmaz'ın mutluluğu ses tonuna yansımıştı. İşte örnek siyasetçi Ahmet Uyanık, Adalet partisinin gençlik kollarından yetişip Türkiye'ye birçok kaliteli siyasetçi kazandırmış bir değerdir.

Genel merkez de bu konular konuşulurken, Ahmet Uyanık birden bana dönerek;

-İsmet'ciğim Bursa'ya dönünce sen de aday ol

-Nereden?

-İstediğin yeri yaz

-Mevcut teşkilatla olmaz başkanım!

-Sen orayı düşünme git istediğin yeri yaz, evrakları bana gönder gerisine karışma!

-Olmaz Ahmet abi

-Sen beni dinle ister BŞB ister Osmangazi ister kırsal da kazanabileceğin bir yer varsa orayı yaz olmadı meclis üyesi adayı ol.

-Teşekkür ederim Ahmet abi ama düşünmüyorum

-Sen beni dinle bu partiye lazımsın sen

-Ahmet abi çok sağol teklifin beni onore etti, lakin şu an düşünmüyorum.

Ahmet Uyanık dediğimiz gibi insan sarrafı ve olayları çok iyi analiz eden bir yapıya sahip, şu an Türkiye'de yönetimlerde mutlaka önemli bir konumda olması gereken bir değerdir. Bu konuşma yaklaşık 45 gün önce olmuştu ve Bursa'ya döndükten bir hafta sonra beni arayıp adaylığımı sordu ve kibarca mazeretlerimi de ortaya koyarak affımı istedim beni kırmadı sağolsun.

Ve önümüzde ki aylarda Ahmet Uyanık'ın kim olduğunu anlatacağımız bir yazıyı kendi izni ile yazıp siz değerli okurlarımıza anlatmaya çalışacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.