Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağustos ayı biterken

Yazının Giriş Tarihi: 20.08.2017 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.08.2017 00:02

Evet, koca yaz bitmek üzere önümüz mübarek Kurban Bayramı ve sonrası okulların açılışı tatlı telaş koşturmaca, hayat acı ve tatlısı ile geçip gidiyor.

Son iki haftadır tatilde olduğumdan dolayı yazılarıma ara vermiştim.

Bu haftadan itibaren Allah ömür verirse tekrar yazılarıma devam etmeye çalışacağım...

Bu bayram tatilinin 10 gün olması yine en çok tatile henüz çıkamayanlar için güzel oldu ve okullar açılmadan imkanı olanlar tatillerini yapacaklardır.

Bayram ziyaretleri ve tatil için uzun yola çıkacak olanlara tekrar tavsiyem; mümkün olduğu kadar trafik kurallarına uyalım, hız limitlerimize dikkat edelim. Tatil ve bayram ziyaretlerimiz olan Sılah-ı Rahimi kazasız belasız hayırlı bir şekilde yaparak yaşadığımız şehrimize evimize sevinçleı ulaşalım.

Sigorta acenteleri sıkıntılı

1996’da başladığım sigortacılık mesleğimde bu son yıllarda yaşadığımız sıkıntıları 21 yıldır ilk defa yaşıyor ve görüyorum.

Sigortacılıkta sular bir türlü durulmuyor ve hala karmaşa ve sıkıntı devam ediyor.

Sigorta acenteleri sigorta poliçesi düzenlemek için tüm gün uğraşıyor mesaisini harcıyor, şirketler poliçe düzenlememek için direniyor, sigortacılık genel müdürlüğü yaptırım yapmaya çalışıyor ama nafile şirketler bildiğini okumaya devam ederek direnmeye devam ediyorlar.

Yanlış olan uygulama taban fiyat açıklanması ile başladı ve hala vatandaş birçok poliçeyi sigorta şirketlerine yaptıramıyor.

Şu an Şirketlerin istedikleri kaza branşından uzak kalmak ve yangın, ferdi kaza ve diğer riski az olan poliçelere yoğunlaşmak. Ama unutmamak gerekli olanda acentelerin geçimlerini sürdürebilmeleri için en önemli gelir kaynağı olan Zorunlu Trafik sigortası poliçesi düzenlemeden acentelerin ayakta kalması zor bir durum… Ve sonuç ülkemizde maalesef üzülerek söylüyorum acente arkadaşlarımız birer birer kapanma aşamasına geliyorlar. Bizim gibi ülke genelinde sigorta poliçesi düzenlemeye çalışan 16 bin acente ve en az iki katı çalışan yardımcı elemanlar ve bakmakla yükümlü oldukları aileleri yaklaşık 100.000 kişiyi etkileyen bir durum ve bundan sonra devam ederse yavaş yavaş tamamını etkileyecek gibi gözüküyor.

Sigorta acenteleri açısından zor bir dönemden geçiyoruz üzücü bir durum yaşanıyor birileri düğmeye bastı sanırım acentelerin yavaş yavaş ve sonunda tamamı ile kapanmasını istiyorlar.

TÜSAF Şirket ziyaretlerinde

Bu arada TÜSAF Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu yönetim kurulu Başkanı Murat Büyükçelebi ve yönetim kurulu, son yıllarda acentelerin yaşadıkları sıkıntılara çare aramak için sigorta şirketlerine ziyaretler yaparak acentelerin son durumunu anlatmaya çalışıyorlar. Şirket ziyaretleri sonunda sanırım Hazine müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğüne ve ardından ekonomiden sorumlu Başbakan yardımcılarına ziyaretler yapılıp son noktayı koyacaklardır umarım.

Sonuç sektörün inşallah poliçe yaptıracak olan vatandaşın ve acentelerin rahat bir nefes alacağı duruma ulaşmasını temenni ediyoruz.

Tüm okurlarımıza hayırlı Pazarlar diliyorum…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.