Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aday adaylarının getirdikleri

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2018 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2018 00:06

2019 Mart ayı sonunda yapılacak yerel seçimlere az bir süre kaldı, aday adaylıkları büyük bir karmaşa içinde ardı ardına geldi, özellikle Ak parti, CHP, İYİ Parti, MHP gibi mecliste bulunan partilerde bu yoğunluk daha çok yaşandı Mecliste bulunan diğer partilerden HDP bu konuda daha kontrollü görünüyor, Saadet partisi daha mütevazi bir görüntü veriyor genelde kol kırılır yen içinde kalır felsefesi ile dışa problem yansıtmadan meseleleri iç dünyalarında halledip kamuoyuna kavgasız ve sorunsuz yansıtıyorlar. Demokrat parti ise şu an sessiz bir çalışma içerisinde yaklaşık bir ay önce konuştuğumuz teşkilat başkanı Ertan Küçükay ''her ilde aday çıkaracak güçteyiz şu an için ittifak söz konusu değil'' demişti. bizlerde merakla izliyor ve sonucu bekliyoruz, hayırlı olsun temennisi ile birlikte yıllardır emek verdiğimiz Demokrat partinin bir çıkış yapmasını umuyoruz.

Sevgili okurlar son yıllarda gözlediğimiz bir olay var özellikle Ak parti nin iktadırının ikinci döneminden sonra yaşanmaya başlayan bu durumdan hiç memnun değilim, genel ve yerel seçimlerde çok abartılı bir şekilde aday adayı yoğunluğu! Geçmişte adayları teşkilatlar ince eleyip sık dokuyarak en iyi adayı kendilerine göre çıkarır ve milletin önüne çıkarırdı. Özellikle 12 eylül 1980 darbesinin talan ettiği konulardan biride siyasi partiler kanunuydu, 1980 öncesi bu ön seçimleri en güzel uygulayan kesim Adalet partisiydi. tabanın talepleri genel merkezlerde Ayet gibi kabul edilir müdahale edilmezdi. Adalet partisinin başarılarının altında yatan gerçek felsefelerden biri de buydu.

Kenan Evren'in değiştirdiği yasalardan biri ön seçim şartını kaldırmasıydı ve Anaplı yıllarda Turgut Özal'ın ve sonraki liderlerinde işine gelen bu uygulama aynı şekilde devam ettirildi, Genel merkezler artık tabana yakın olan, halk tarafından sevilen, arkasında kitle olan kişileri aday yapma yerine, kendilerine yakın olan isimleri belirleyip zoraki aday yaparak seçtirmeyi tercih ettiler. Artık siz şehrinizde partinizde çalışmasanız da olur, halk ve parti tabanının bir fonksiyonu kalmamıştır, bunların yerine Ankara'da genel merkezde sağlam bir tanıdığınız olsun kafi, artık çalışmasanızda olur torpilinizin sağlam olması yeterlidir.

Geçmiş yıllarda Adalet partisi Bursa belediye başkanı Kemal Bengü aynı kanadın iki aday çıkarması sebebiyle oyları bölünmüş aradan diğer kanadın adayı sıyrılıp küçük bir farkla çıkmıştı bu beklenmeyen bir durumdu, ardından durum değerlendirilmesi yapılarak mevcut belediye başkanı Kemal Bengü'ye teşkilatın tabanından ''Bağımsız aday ol'' baskısı yapılmaya başlandı, ve Kemal bengü umutlu olmasa da adaylığını açıkladı ve Bursa tarihinde görülmeyen bir ilk yaşandı Adalet partisi aday çıkarmasına rağmen Kemal Bengü bağımsız aday olarak belediye başkanlığını kazanıyordu. Tabi burada müthiş bir ekip çalışması vardı ve takdire şayan bir durumdu, bir daha da Bursa da böyle bir olay yaşanmadı.

Aday adayı olanların çoğu özellikle iktidar partisinden olanları kasrtederek söylüyorum çoğunluğu bürokrasi kesiminden olanlar! ''bakın ben sizdenim benim yerrimi değiştirmeyin, hatta aday yapmasanızda, kamu da daha bir üst düzey görev verin'' mesajıdır, ne yazık ki bu zihniyet siyaseti aşağılıyor ve halk gözünde daha itici hale getiriyor. Siz iyi ve kaliteli bir bürokratsanız aday adayı olmanıza gerek yok parti teşkilatları sizi bulur ve adaylık teklifi yapar, buna emin olun, her dönem aday adayı olarak siyaseti sulandırmanın hiç bir faydası yok. Bu konularla ilgili yazılarımıza seçim süresince devam edeceğiz elbette. Adaylar belirlendikten sonra daha farklı bakış açıları ile fikrimizi beyan edeceğiz. Esenkalın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.