Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Acılı iki fotoğraf

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2017 09:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2017 09:14

Sosyal paylaşım siteleri kullanımı giderek artıyor küçük bir çocuktan 70 yaşlarında bir dededen bir nineye kadar ve bu yaş aralığında ki her insan grubu neredeyse paylaşım sitelerinde faal olarak görünüyor, üstelik en etkili iletişim aracı gibi müthiş bir hız ve teknolojiyi içinde barındırıyor, farklı görüşte insanlar polemiğe girip karşılıklı fikir beyan edebiliyor hakaret ve küfür boyutlarını yok sayarsak gayet güzel bence tartışma adabının korunması insani değerlerimizi'de arttırır. Kim ne arıyorsa yine bu paylaşım sitelerinde bulabiliyor bir eşya, araba, eski bir kaset, kitap, asker arkadaşı çocukluk veya okul arkadaşınızı'da bulabilirsiniz hatta yeni bir arkadaş'ta bulunabiliyor mühim olan kimin ne aradığıdır bizde bu paylaşım sitelerinde uzun zaman varız ekran yerine burayı kullanıyoruz demek doğru olur.
İşte bu gezilerimiz ile ilgili paylaşılan iki fotoğraftan bahsedeceğim ilki bir arkadaşımızın sayfasında geniş bir arazi fotoğrafı ve arazi 
El-BAB bölgesinde hani Suriye'ye giren askerimizin olduğu bölge, fotoğrafta hiç insan yok yalnızca tüfek mermilerinin kovanları var ben size binlerce diyeyim siz yüz binlerce hatta milyonlarca  deyin adeta bir çekirge sürüsü gibi koca arazinin tamamını kaplamış neredeyse topğrağı hiç göremeyeceksiniz bu mermilerin atılması ve bu savaş günlerce sürmüştür, fotoğrafı incelerken aklıma Çanakkale savaşı görüntüleri ve birbirine saplanmış kurşunlar geldi fakat inanın bu çok daha berbat.! Ve yine fotoğrafı izlerken bu kadar mermiyi satıp para kazananlar geliyor aklıma dünyayı yok etmeye bile razı olacak kadar gözlerini para ve hırs bürümüş silah tüccarlarının acımasızlığını düşünüyorum ve üzülüyorum bu nasıl bir hırstır? düşünüyor ve çözemiyorum kim bilir belkide şair ruhlu duygusal ve bir yudum suya dahi hürmetle bakabilecek bir yapıda olduğumuz için mi? çözemiyorum, Para kazanmayı anlarız'da daha çok daha çok derken neleri kaybettiklerini neden düşünmez bu hırslı baronlar yazıklar olsun.
İkinci fotoğrafta yine içimizi parçalıyor Suriye'den gelen acı haber! oğlunun Şehit olduğunu duyan bir Baba, Fotoğrafa bakıyorsunuz insan olarak gözleriniz doluyor, bir subay asker babasına yaklaşıyor subayı gören babanın içi cız ediyor hissediyor içine doğuyor, subayın boğazı düğümleniyor söylemek zor belki'de asker babasını kendi babasının yerine koyuyor o anda subayın'da içi parçalanıyor fotoğrafta ikisininde boynu bükük. Asker babasına bakıyoruz kıyafeti yine her zaman ki gibi içinde üşümesin diye bir deri yelek ve üstünde naylon bir mont ve alttan kolları çıkmış kışlık kareli bir gömlek, evet diğer Şehitlerimiz gibi gariban bir aile arka planda yeni sıvanmış bir ev zorlukla borç harç yaptırılmış gibi görünüyor, Şehit babasının saçları belli ki çektiği sıkıntılardan kırlaşmış ve bu toprakların çileli insanlarının bakışı var gözlerinde biraz kırgın, biraz üzgün, acı haberi duymuş ve gözlerinden kıyamet sebebi gibi yaşlar ardı ardına dizilmiş, babanın durumu bu babalar zor ağlarda ya anne ne olacak? onu bilemiyoruz Allah yardımcıları olsun boğazımız düğümleniyor gözlerimiz doluyor ve acının adresi yine değişmiyor yine bir gariban evi bu eşitsizliğe ve adaletsizliğe isyan ediyor bir zengin evinin önünde böyle bir cenaze görülmedi, işte insan bunu kabullenemiyor, Para baronları tepede kavga ediyor olan garibanlara oluyor yaşadığımız dünya böyle adaletsiz böyle acımasız, Ülkemizin bir an önce terörden savaştan arınmasını diliyorum.... Esenkalın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.