Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Acılar ve sevinçler

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2016 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 00:08
Nüfus kağıdımızda doğum tarihimiz 1 mayıs 1968 yazar. 1 mayıs işi bayramı olması sebebiyle kendimi doğuştan işçi saymışımdır. Aslında yeryüzünde yaşayan her insan işçidir fakat bu bilince varması zordur!

Yaradan bize cennet bir ülkede, hatta ülkenin başkentinde doğmayı nasip etti. Tarihimizi araştıran akrabaların kimine göre 300 kimine göre Yavuz Sultan Selimin mükafatı olarak 500 yıllık Ankaralıyız.

Bir başka şansım ise Osmanlı imparatorluğunun başkentlerinden Bursa'da 39 yıldır yaşıyor olmam. Her iki başkentte doğmak ve yaşamak her kula nasip olmaz. Bu konuda kendimi şanslı sayabilirim.

Şanslı olduğum konuları düşündüğümde 1960 ve 2000’li yıllar arasında mesleğini yapan çok kaliteli insanlara denk gelmemiş olmamızdır. Yeşilçam filmleri, besteciler, yorumcular, şairler, senaristler, tiyatrocular bir Sadri Alışık, Levent Kırca, bir Nejat Uygur, bir Kemal Sunal, ve Zeki Alasya'lı, Metin Akpınar'lı Deve kuşu kabare hem güldüren hem düşündüren ve taşlayan müthiş bir jenerasyon gördük. Artık bunlar yok. Adeta kalite finalini 2000 yılında Galatasaray yaptı. O, güne kadar hayal olan UEFA kupasını Arsenal'dan, Süper kupayı Real Madrid'den alarak noktayı koydu.

Evet üç aşağı beş yukarı derken bizlerin yaş gurubunun en büyük şansı bunlardı güldük, düşündük, sevindik ya üzüldüklerimiz ve ülkeyle birlikte kaybettiklerimiz.

Altta bir kısım konu başlıkları ile yazacağımız olaylar bizlerin şansızlığıdır konuyu daha da açarsak hayatları terör örgütlerince gasp edilen binlerce vatandaşımız, askerimiz ve polisimiz var. PKK-IŞİD gibi bombalı saldırılar yapan ve masum insanları katleden gözü dönmüş terör örgütleri ise en büyük şansızlığımızdır.

Ülkemiz güçlü olmak zorundadır ve yine bu ülke zengindir. Gelir dağılımı adaletli yapılırsa halkın refah düzeyi yükselecektir. Bunu başarmanın şartı alım gücünün yüksek olmasını sağlayıp bir takım hırsızlara engel olmaktan geçer.

27 Mayıs 1960 Askeri Darbe,

12 Mart 1971 Askeri Muhtıra

12 Eylül 1980 Askeri Darbe

1980- 1990 Asala Terör Örgütü 42 diplomatımızı şehit etti. Ankara Esenboğa’da bomba patlatıp 9 vatandaşımız öldü 72 kişi yaralandı,

1982 Bankerler Krizi

1980- 1988 Irak-İran Savaşı

15 Ağustos 1984 PKK İlk Saldırısını Yaptı

29 Kasım 1990 Körfez Savaşı

5 Nisan 1994 Ekonomik Kriz

17 Ağustos Gölcük Depremi

19 Şubat 2001 Cumhurbaşkanı-Başbakan Kitap atma krizi

27 Nisan 2007 Askeri E-Muhtıra

2008 Global Ekonomik Kriz

2013 Nisan IŞİD, El Kaide'den ayrılıp bağımsızlığını ilan etti

15 Temmuz 2016 Kalkışma, İtişme şu an net olarak bilemiyoruz.

Yaşanan acılar geleceğimizi ve mutluluğumuzu çalmıştır oysa bu millet tok gözlüdür yat, kat, mal ve mülk peşinde koşacak kadar haris değildir, huzurlu bir ülke ve yarın aç kalma korkusu yaşamasa kafidir, arada bir tuttuğu takım galip gelir, sevdiği bir sanatçının konserine gitse ona beş yıl yeter, arkadaşları ile bir kaç oyun oynar balığa gider denize, göle gider bunlar kafidir gerisi ise siyasilerin işidir

Ülkemiz bize atalarımızdan miras kalmış ve adeta çok ince bir hesap yapılmışçasına en güzel ve en verimli topraklar elde tutulmuş, dört mevsimin yaşandığı üç tarafı denizlerle çevrili olmasının yanında bir iç denizi Marmara ve iki boğazı elinde tutarak iki büyük kıtayı birbirine bağlaması, nehir, dere ve barajları ile içme suyu bol olan İyi yönetimler ile hiç bir ülkeye bağlı kalmadan kendi kendine yetebilmesi gibi birçok meziyeti olması cümlemizin büyük şansıdır.

Bu ülke cennettir ve ülkemizi seviyoruz daima seveceğiz. Esen kalın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.