Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

70. yılında Bursa Haber

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2016 00:00

"1946'da başlayan yerel basın geleneği" sloganını gururla kullanan Bursa Haber Gazetesi, Bursa'nın ilk özel gazetesi olma unvanına sahip. Yaklaşık 10 yılda bir ekonomik kriz ve çok daha sık aralıklarla siyasi kaoslar yaşayan ülkemizde, bir yerel gazetenin 70 yılı doldurması hakikaten kolay değil ve çok önemli bir başarı.

Bursa Haber'in tarihi

Başlangıçta Demokrat Parti'nin yerel yayın organı olarak Doğru Gazetesi adıyla yayımlanan gazete, daha sonra bir kaç kez el değiştirmiş ve yayın hayatına Doğru Hakimiyet, Hakimiyet gibi isimlerle devam etmiş.

Son olarak 1994 yılında Bursa Haber adını alan gazete, 21 yıldır bu isimle yayımlanıyor. Bursa Haber, Bursa Medyası açısından yıllarca bir okul gibi görev gördü. Köklüydü ama mütevaziydi. İnsanlar burada çalışır, belli bir seviyeye geldikten sonra da yerel ve ulusal bazda diğer medya kuruluşlarına transfer olurlardı. Genel anlamda gazetecilik açısından rahat bir ortamı vardı ama çalışanlara sunulan maddi imkanlar kısıtlıydı.

Meslektaşlar arasında herkesin çok sevdiği, şehir içindeki yerine mutlaka uğrayarak çay içtiği bir yerdi Bursa Haber.

Bursa Haber'in duruşu

Günümüzde ise Tayfun Çavuşoğlu'nun yönetiminde önemli başarılara imza atan gazete, özellikle dijital mecrada öne çıkıyor. Yaklaşık üç yıldan beri köşe yazarlığı yaptığım Bursa Haber Gazetesi, memleket meseleleri gündeme geldiğinde tam da istediğimiz yerde duruyor. Bu yüzden de ayrıca mutluluk duyuyorum.

Her kurumda olduğu gibi elbette burada da zaman zaman gazete yönetimiyle anlaşamadığımız konular oluyor. Bu biraz da işin doğasından kaynaklanıyor ama konu milli meselelere geldi mi çok şükür sıkıntı olmuyor.

Yerli ve milli duruşunu geçtiğimiz günlerde tekrar gösteren gazetemiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı döviz bozdurma kampanyasına tam destek verip döviz bozduranlara ücretsiz seri ilan hakkı vermesi de beni ayrıca gururlandırdı. Çok şükür ki, bizim gazetemiz de bozdurduğu döviz miktarının ne olduğuna bakmaksızın, bu kampanyaya dahil olan insanlara ücretsiz seri ilan hakkı verdi. Bu tür zamanlarda önemli olan niyetinizi belli etmek ve doğru yerde durmaktır. Elhamdülillah, bizim medyamız da tam olması gerektiği yerde duruyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.