Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

51. yılda yeni umutlar

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2014 11:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2014 11:18

Bundan tam 51 yıl önce bugün 1 Haziran 1963 yılında kuruldu Bursaspor. Semt takımlarıyla karıştırmayın çünkü Bursaspor tam bir şehir takımı olarak kuruldu ve çok şükür bugün de öyle devam ediyor. Kentin 5 önemli kulübü; Akınspor, Pınarspor, Acar İdmanyurdu, Çelikspor ve İstiklalspor tek bir çatı ve yeni bir isim altında birleşerek oluşturdu Bursaspor’u. Logomuzda yer alan farklı renklerdeki 5 yıldız da bu takımlarımızı temsil ediyor ve bu kurucu kulüplerimiz hala logomuzda yaşıyor. Bu birliktelik sağlanmasa, bu takımların hepsi bugün belki amatör ligde olacak, belki de kapanacaktı. İşte Bursaspor’un özünde yer alan bu temel yapı taşı bugünlerde de rehberimiz olmalıdır. Bu kentte birliktelik sağlandığında başarı gelir, kutuplaşma ve bölünme yaşandığında ise hezimet kaçınılmaz olur.

Tarihin köklü şehri, Osmanlı’nın kurucu iradesi Bursa’nın mayasında liderlik var. Yeter ki birlik olup kenetlenelim. 

 

Umuttur yaşatan insanı

 

En karanlık gecenin koynundaki çaresizliğin yanında şafağını görme beklentimizdir sabretmemizi sağlayan. Tan yeri ağarıp güneş yükselecek ve her yeri yeniden aydınlatacak umududur. Şairin dediği gibi, umuttur yaşatan insanı. Böyle kaosun, yıkımın ve hayal kırıklıklarıyla geçen her dönemin ardından umutlar yeşertilir ve yeniden başlar her şey. Kötü geçen bir yılın sonunda, aradan geçecek sadece 24 saatin ardından gelecek yeni yılda sanki yeniden başlar hayat. Herkes yeni bir umut yeşertir içinde. Eğer devam etmek, başarıyı yakalamak istiyorsak böyle olmalıdır. Bin tane ah-vah, bir tane umudun yerini tutamaz. Olan olmuş ve geçmişte kalmıştır ama umut gelecektedir.

 

Işığa hasret kalan gözler Güneş’i gördü

 

4 Mayıs tarihinde yine bu sütunlarda “Kayıp bir 50. Yıl” başlığıyla kaleme aldığım yazıda, yarım yüzyılı deviren Bursaspor’un kötü yönetildiğini, 4 yıl önce şampiyonluk yaşayan bir kulübün dip yaptığını ve sportif başarısızlığın yanında kulübün 50. Yılının da ıskalandığını ifade etmiştim. İşte bugün yeni yaşına girdi Bursaspor, üstelik yeni umutlarla, yeni bir yönetim ve yeni bir teknik direktörle. Başkan Recep Bölükbaşı ve yönetimi daha yolun başında öyle bir başarıya imza attı, öyle bir isimle el sıkıştı ki, umutlar yeniden yeşerdi.

Ertuğrul Sağlam, Hikmet Karaman, Daum ve son olarak da İrfan Buz’un ardından gündeme gelen yeni teknik direktör arayışlarında büyük çoğunluğun ittifakla ifade ettiği en önemli isim Şenol Güneş’ti. Şenol Hoca, duruşu, kariyeri ve başarılarıyla hep istenen bir isimdi ve o isim şimdi Bursaspor’un başarısı için emek verecek.

 

Yeniden kenetlenme zamanı

 

Bursaspor’un yeni yaşının arifesinde yaşanan güzel gelişmeler, camiada yeniden bir bahar havası esmesine ve tekrar şampiyonluk şarkıları söylenmesine neden oldu. Hele bir de UEFA’dan müjdeli bir haber gelip tekrar Avrupa arenasına vize alırsak bu sezonun kayıplarının telafisi çok hızlı olacaktır. 4 yıl önce yaşanan şampiyonluk sezonundaki gibi şehrin havaya girmesi noktasında dejavu yaşamaya başladık bile.

Şimdi yeniden kenetlenme, başarı için sabırlı olma ve hepsinden önemlisi de destek verme zamanı. Oluşan bu birliktelik atmosferinde, Şenol Güneş’in talepleri ve bütçe gerçekleri doğrultusunda yönetimin nokta atışı transferler yapması, altyapıdan gelen yetenekli gençlerimize daha fazla fırsat verilmesiyle iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Yakalanacak her türlü başarıyla mali imkanlarımız artacak ve her geçen sezon grafiğimiz yükselecektir. Yeter ki biz safları sıklaştıralım, arada çatlaklar oluşmasına müsaade etmeyelim. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Toplu atarsa yürekler, onu top bile sindiremez” diyor. Birkaç gün önce 29 Mayıs’tı, yani Bizans’ın Türk toplarıyla yıkıldığı gün. Ve bugün toplu atan o yürekler tekrar haykırıyor, teslim ol Bizans...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.