Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2. Demokrasi Harekatı Toplantısı Yalova'da

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2016 00:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2016 00:16



Demokrat partililerin Cumalıkızık'ta Hilmi Bulan'ın et mangal tesislerinde bir günde 85 kişinin acilen toplanarak Bursa'da başlattığı Taban Harekatı Türkiye geneline yayılarak çığ gibi büyüyor. Bu konuda aldığımız telefonlar, mesajlar, yazılar, talepler ve yüz yüze yapılan görüşmelerden edindiğimiz izlenimler ülkemizde Merkez sağ siyasetine ne kadar talep olduğunu ortaya net olarak koydu.

1997 yılından itibaren baskılar ve ayak oyunlarıyla haksızca iktidardan uzaklaştırılan Merkez sağ temsilcileri 2002 yılından günümüzde de TBMM'de temsil edilemiyor. İşte ülkemizin kırılma noktası bu tarihlerdir Merkez sağ siyaseti ülkemizin demokratikleşmesinin yanı sıra değişiminin ve gelişiminin gerçek mimarıdır halkın özlediği yaşam biçimi olan Merkez sağ siyaseti çözüm üreten ve uzlaşı sanatını ortaya yegane koyan ötekisi olmayan kucaklayan bir misyonun yegane temsilcileridir,

Cuma günü ben DP Bursa eski il başkanı Ahmet Yıldırım ve Hüsnü Sungur Bursa'dan Ankara'ya yola çıktık Yalova'dan Gökhan Duman Sakarya'dan DP Sakarya eski İl başkanı Muharrem Ün ve arkadaşları ile yaptığımız ortak program sebebiyle Cumartesi günü yapacağımız toplantıya hazırlandık.

Toplantıya Devlet eski bakanımız ve Meclis gurup başkan vekili Nevzat Ercan, Çevre eski bakanımız Hamdi Üçpınarlar, Enerji ve Devlet eski bakanımız Esat Kıratlıoğlu, Eski Milletvekilimiz ve Teşkilat başkanımız Ahmet Uyanık ve MKK üyesi Bahtiyar Yamaner katıldı.

Cumartesi günü saat 13.00 de TBBM sosyal tesislerinde başlayan toplantı saat 18.30'a kadar sürdü bütün konuların ve sorunların konuşulduğu, tartışıldığı toplantıda Bakan ve milletvekilleri Türkiye geneline yayılan Taban Harekatını yakından takip ettiklerini söylerken çizilen yol haritasına fikirleriyle ve tavsiyeleriyle katkı koyarak tam destek verdiklerini açıkladılar.

Nevzat Ercan ülkenin gidişatının korku verici bir duruma geldiğini mutlaka Merkez sağ siyasetinin ortaya genel ihtiyaç olarak çıkması gerektiğini söyledi Nevzat Ercan'ı dinlerken Merkez sağ siyasetçilerinin kalitesini canlı izlerken bugün siyasi kalitesizliği üzülerek aklımdan geçiriyorum

Esat Kıratlıoğlu ilerlemiş yaşına rağmen ruhu ve fikirleri çok genç gerçekten eli öpülmesi gereken bir vatansever ülkem ve insanım için ne yapabilirim nasıl katkı koyabilirim düşüncesinde dinlerken duygulanıyorsunuz.

Hamdi Üçpınarlar ise şehir dışına çıkarsanız hem Çanakkale'de hem Ankara'da Bursalıların gerçek abisi ve ev sahibidir asla sizi yalnız bırakmaz. Hamdi Üçpınarlar konuşmasında geriye dönerek geçmişte yapılan hatalara özeleştiri getirdiğinde bu hatalara kendini de dahil edecek kadar samimi ve içten konuşan bir insan takdir etmemek mümkün değil.

Eski Milletvekilimiz ve Teşkilat başkanımız Ahmet uyanık konuşmasında Demokrat Parti genel merkezinin ekonomik yapısını ortaya koyan net rakamları verdi kendisini ilgiyle ve memnunlukla dinledik çünkü ortaya koyduğu mali tablo bizlere umut verdi. Ayrıca Ahmet Uyanık'ın rahatsız olan babasına acil şifalar diliyoruz.

Parti büyüklerimizi dikkatlice dinledik ve fikirlerimizin örtüştüğünü memnuniyetle gördük 5.5 saat süren toplantıda çıkan netice ciddi bir şekilde eksikliği hissedilen Merkez sağ siyasetinin güçlenerek yeniden dizayn edilmesi ve Taban harekatı toplantılarının bölgesel olarak yapılmasına kara verildi bölgesel toplantıların finali Ankara'da 100 den fazla milletvekili ve Bakan'ların toplantıya katılması ile yapılacaktır.

Taban Harekatı toplantısının ilk ayağı Cumalıkızık'ta yapılmış ve ülke genelinde ses getirmişti. Toplantının ikinci ayağı 6 Şubat Cumartesi günü saat 13.00’da Yalova 'da yapılacaktır Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek toplantının çok kalabalık olması bekleniyor. Birçok farklı il ve ilçeden gelen katılım taleplerinin gelmesi sebebiyle salonun yetersiz kalacağını düşünüyoruz.

Taban Harekatı yalnızca Demokratların talebiyle değil farklı siyasi partide görev yapmış olan siyasilerinde otak talebidir ve memleket meselesidir. Görüştüğümüz dostlarımızın önerilerini de dikkate alarak her kesime hitap ederek vitrine ortak akıl koyacağız. Bu sebeple Yalova'da yapılacak toplantıya halkını devletini seven gerçek vatanseverlerinde gelmek istediğini biliyoruz ve Pazartesi günü itibarı ile davetlere başlayacağız. Esen kalın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.