Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1.Lige Bakış

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2019 00:03

Hemen hemen her yazımda 1. ligin sanıldığından çok daha zor olduğunu söylüyorum. Geçtiğimiz sezonlar beni hiç yanıltmadı. Her sezon da zor oluyor, çekişmeli oluyor. Önümüzdeki sezon da zor olacak.

Transfer devam etmesine rağmen takımların üç aşağı beş yukarı iskelet kadroları hemen hemen belli. Sadece transfer tahtası kapalı olan takımların nasıl bir kadro kuracakları belli değil. Bursaspor gibi. Eldeki mevcut kadroya tabii ki takviye yapmayı her teknik adam ister. Yani transfere doyum olmaz. Çünkü alınan her oyuncu bir umuttur.

Naklen yayın krizi ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle günümüzde pek çok takımın istediği transferleri yapamadığı aşikar. Bu sorunlar çözülür mü çözülürse nasıl çözülür bilemem.

Şu anki görüntüye ve takımların mevcut kadrolarına bakarak bir öngörüde bulunmak gerekirse...

Önümüzdeki sezon; iyi transferler yapan ve maddi sıkıntısı olmayan Adana Demirspor Erkan Sözeri’yle şampiyonluğa oynayacak kadro kuran Giresunspor, süper ligden geçen sene düşen ama İyi bir kadroya sahip olan iki senede iki kez şampiyonluk yaşayan Mehmet Altıparmaklı Akhisarspor, süper ligin tadını alan ve ara vermeden süper lige dönmek isteyen Erzurumspor, geçen sezonun flaş takımı Hatayspor zirvenin ortağı olmaya aday takımlar. Hatayspor geçen seneki başarıyı tekrar eder mi sorusuna tam olarak evet cevabı veremiyorum. Ancak üst sıralarda olacaktır. Altay bu sezon çok şey beklediğim takımlardan biri. İyi çalışıyorlar, şu anda herşey yolunda gidiyor. 1. Lige yeni yükselen Menemenspor, Keçiörengücü ve Karagümrük takımları şu an benim için kapalı kutu. Ama geçen sezon lige yeni çıkan Hatayspor’un süper ligi kıl payı kaçırdığını unutmayalım.

Ve Bursaspor. Bursaspor’un bu ligde yani 1. ligde şampiyonluk için adı her zaman favoridir. Ancak baştan beri bu lig çok zır derken favorilerin her zaman başarılı olmadığı olamadığını vurgulamaya çalışıyorum. Ekonomik sıkıntı olmasa, transfer tahtası açık olsa ve transfer yapılsa Bursaspor rakiplerine fark atarak süper lige çıkar diyeceğim. Ama üzülerek görüyorum ki öyle bir durumda değil Bursaspor. Transfer tahtası açılmadan da bu ligin Bursaspor için çok zor geçebileceğini söyleyeyim.

Ligin başlamasına az bir süre kaldı. Önümüzdeki günler ne getirecek bilemiyorum. Ancak bir naklen yayın kaosuyla karşı karşıya olduğumuzu da belirteyim. Hatta ligin geç başlaması bile gündeme gelebilir. Neler olacağını ben de merak ediyorum.

Şu an itibariyle takımların teknik kadrolarına, oyuncu kadrolarına ve mali portrelerine bakarak ancak yukarıdaki öngörülerde bulunabiliyorum.

Temennim her takımın maddi manevi bütün sorunlarını çözerek lige başlaması ve çok zevkli, heyecanlı bir lig yaşanması...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.