Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1923 kadın ve 20 milyon ilmek…

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2018 00:00

Cumhuriyet Bayramı her sene ülkenin her yerinde çeşitli etkinliklerle kutlanır…

Bu sene de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı güzel ülkemizin dört bir köşesinde birbirinden özel ve güzel etkinliklerle kutladık milletçe…

Bursa’da coşku her yerde vardı…

Yıldırım’da Nilüfer’de Mudanya’da Osmangazi’de çeşitli organizasyonlarla halk ele ele gönül gönüle kutlamaya çalıştı.

Bursa’nın tümünde kutlanan bayram törenleri görülmeye değerdi.

Fakat Yıldırım’da ayrı bir güzel kutlandı…

Cumhuriyet ruhu Yıldırım’da ilmek ilmek işlendi.

Binlerce Yıldırımlının yer aldığı kortej yürüyüşünün ardından 1923 gönüllü Yıldırımlı kadın tarafından 20 milyon ilmek ile örülen 600 metrekarelik Türk bayrağı göğe yükseldi.

Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümü, Yıldırım'da hafızalardan uzun süre silinmeyecek bir dizi etkinlikle kutlandı. Kutlamalar, Gökdere Meydanı’ndan Bayrak Alanı’na kadar süren kortej yürüyüşüyle başladı. Ay yıldızlı bayraklarla süslenen güzergahta düzenlenen yürüyüşe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve eşi Şükran Edebali, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zehra Sönmez, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz, Meclis üyeleri, muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra binlerce Yıldırımlı katıldı. Yürüyüşe ellerinde bayrakları ve meşaleleri ile katılan cumhuriyet sevdalıları, renkli görüntüler oluştururken, bazı Yıldırımlılar da korteje balkonlarından alkışlarıyla destek verdi.

Tam bir şölen havasıydı etkinliğe katılanlar için…

Yıldırım’da bir Türkiye rekoru da kırılmış oldu…

O rekorun sahibi hiç şüphesiz Yıldırım Belediyesi ve 1923 Yıldırımlı kadın…

1923 gönüllü Yıldırımlı kadın tarafından 2 ay süren çalışmalar sonucunda 20 milyon ilmek ile örülen 600 metrekarelik Türk bayrağı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde kortej yürüyüşünün ardından kutlamaların gerçekleştiği Bayrak Alanı’nda sergilenme anı yaşamaya değerdi açıkçası…

Yıldırım Belediyesi ve Yıldırımlıların büyük coşkusu ve alkışlarıyla göğe yükselen, yapımında 7’den 70’e her yaştan Yıldırımlı kadınının emek verdiği Türk bayrağı ile Türkiye rekoruna imza atarak bayram coşkusunu taçlandırdı.

Burada Yıldırım Belediyesi’ni ve o bayrağın yapımında emeği geçen 1923 kadını bu anlamlı etkinliğe imza attıkları için tebrik ediyor ve nice güzellikler diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.