Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

18 – 24

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2018 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2018 00:04

18 – 24

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde 18-24 yaş dilimi içinde olan gençler ülke yönetiminde milletvekili ve seçmen olarak rol alacak. Yaklaşık 81 milyon nüfusu olan ülkemizde yine yaklaşık 55 milyon seçmen oy kullanacak.  Nüfusumuzun 13 milyonu 15-24 yaş dilimi içinde yer alıyor.18-24 yaş dilimi arasında da oy kullanacak yaklaşık 10 milyon gencimiz var.

Bence ne Kürt oyları ne kararsızlar belirleyecek bu seçimin sonucunu; belirleyici etken gençlerimiz olacak.

Yani gençler sadece onlara özgü bir parti olsa verecekleri oylarla meclise damgalarını vurabilecek güçteler.

Burada mühim olan gençlerin geleceklerini hangi parti ve başkan adayına emanet edecekleri. Ben oylarını duygusal ve ideolojik tercihlerinin ötesinde ülke gerçeklerini baz alarak kullanacaklarına inanıyorum.

Gençler geleceğe umutla bakabilmek için bu günlerinin yorumu doğru yapmak zorundalar ve bunu layıkı ile de yapabilecek yetiye sahipler.

Ülke akşamdan sabaha halledilebilecek sorunlarla boğuşmuyor. Her sorun bir diğerini tetikleyerek, biribirinin alt kümesi olarak ve ne yazık ki artarak devam ediyor.

Ekonomiden, sağlığa, eğitimden, tarıma son derece ciddi sıkıntılarımız var. Yok demekle yok olması mümkün olmayan bu sıkıntıların çözüm yollarlıda var elbet.Hiç bir ulus aman benim derdim çözülmez diye oturup karalar bağlamaz.Mutlaka birileri çıkar ve düğümün bir yerinden yakalar.

Bizim düğümümüzü yakalayacak ve yakaladığı yerden çözecek olan da gençlerdir. Yaygın kanaatin aksine ben gençlerimizin depolitik olduklarına ülke sorunlarına duyarsız, sanal dünyalarında kısıtlı kalmış olduklarına inanmıyorum.

Her birinin bir bakış açısı tanı ve tedavi yöntemi var. Seçme seçilme yaşının 18 e indirilmesi kararını da bu yüzden canı gönülden destekliyorum. Gençler toplumun yönetiminde söz sahibi  oldukça sorunların şimdi göründüğü gibi kocaman kocaman olmadığını çok daha rahat anlayacağız.

Mustafa Kemal de gençlerin önemine vurgu yapmıştı ve üzerlerine titremişti. Hiç de haksız değildi. Ne kadar sorunu olursa olsun şimdiki Türkiye’yi onun emanet ettiği gençlere borçluyuz. Neresinden vurulursa vurulsun yıkılmıyor devrilmiyor.

Harcında ki o mukaddesat ne vatanı bölmeye ne de çağdaş uygarlık yoluna daha 1923 te girmiş Türkiye’yi yolundan çeviremiyor. Zaman zaman münferit sevinçler yaşayanların her defasında heveslerinin gırtlaklarında kalması da bundandır.

Ben Türk gençliğinin ferasetine ve vatanına bağlılığına yürekten inanıyorum. Siyasi görüşleri ne olur ise olsun ülkenin maruz kaldığı tehlikeye karşı Türk genci olmalarının verdiği özelliği kullanarak hastalıklara karşı bir antikoru vicdanlarında birleşerek oluşturacaklarından ve ülkenin atar damarlarına şırınga edeceklerinden hiç şüphem yok.Bu her zaman böyle oldu yine böyle olacak.

Türk genci ülkesinin Atasının çizdiği rotasından çıkmasına izin vermeyecek.

Zaten bu konuda Atasıyla taa yüz yıl önce kavilleşmedi mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.