Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz darbe girişimi

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2020 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2020 00:03

Bundan tam dört yıl önce 15 Temmuz 2016 yılı cuma günü akşamı  TSK içerisindeki Şerefli Ordumuzun içine yuvalanmış Fetö terör örgütü mensubu bir grup subay tarafından Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda başlatılan, Devletimiz ve Vatanımıza karşı hain bir darbe ayaklanma girişimi yaşanmıştı,tüm yurtta yaklaşık 22 saatte kontrol altına alındı.

  15 Temmuz Cuma günü saat 22:00’da başlayan Fetö’nün darbe girişimi, 16 Temmuz Cumartesi günü saat 20:00’de bertaraf edildi

 Ülke olarak uzun yıllardan beri  “Bir taraftan terörle mücdele ederken, diğer taraftan bütün terör örgütlerinin ortağı durumunda olan Fetö Terör Örgütü’nün darbe girişimini püskürttük.

 Bunu işte o akşam  Liderimiz Cumhurbaşkanımız  Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyan milletimizle beraber yaptık.  Cenab-ı Hak Ülkemizi ve devletimizi korumuştur. O’na sonsuz hamdü senalar olsun.

15 Temmuz'da evinde rahat oturmaktansa Ülkesi için ölmeyi tercih eden bir millettir Türkiye

Bu millet alnı öpülesi bir millettir. Hani şair diyor ya, ‘Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan’ diye; elhamdülillah millet arkamızdan yürüdü ve bizi yalnız bırakmadı.

 Bir anda hepsi meydanlara, hava limanlarına doldu, doluştu. Ama bir farkı vardı. Neydi? Bizim milletimiz tankların altına yattı, F-16’lardan F-4’lerden kaçmadı, helikopterlerin o mermilerine karşı göğsünü siper etti.

 Şairin ‘Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın’ dediği gibi; benim milletim göğsünü siper etti ve bu hayâsızca akını püskürttü. Çünkü onun istiklalinin de istikbalinin de sigortası imanıydı, bunu yaptı.”

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (Fetö) mensubu subayların, 15 Temmuz’da WhatsApp’ta oluşturdukları grup üzerinden darbe girişimini koordine ettikleri, yapılan yazışmalarda sivil vatandaşlara yönelik vur emrini “Ezin, yakın, taviz yok” gibi ifadelerle verdikleri ve girişimleri bastırılınca da kaçma planları yaptıkları ortaya çıktı.

Aziz Milletimiz tarihte olduğu gibi, 15 Temmuz’da da bayrağını, vatanını, ezanını canı pahasına savunmuş; 249 vatan evladı şehadet rütbesine ermiş, 2,193 mücahit de Gazi unvanına erişmiştir.

Fetö terör örgütüne ilk tokat Bursa'dan gelmişti.

Fetö ihanet çetesinin 15 Temmuz 2016 akşamı harekete geçerek başlattığı darbe girişimine ilk tokadı Bursa’da Jandarma Bölge Komutanı Emekli Tümgeneral Seyfullah Saldık ve Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin vurdu.

Bursa’daki girişim 2 saatte bertaraf edilirken, milletin ilk zaferi Bursa’da gerçekleşti.Vatanımıza saldıran Siyonist haçlı ittifakı ve bunların yerli taşeronlarının vatanımıza işgal girişiminin fiili taarruz günü olan 15 temmuz bu vatanın evlatları tarafından püskürtülmüş ve inlerine girene kadar sürecek bir sürek avının başlangıcı olmuştur.

Bu vatan kolay kazanılmadı ve kolay da kaybedilmeyecektir. Vatanımız üzerinde oyun kuranların oyunu mutlaka bozulacak ve yüce Allah bu milleti, bu vatanı şer odaklarından ilelebet koruyacaktır.

"15 TEMMUZ’UN KAHRAMANLARINDAN BİRİ DE TÜRK MEDYASIDIR"

"Türk medyasının o karanlık gecenin aydınlığa dönüşmesinde çok büyük bir payı oldu ve Mustafa Cambaz kardeşimiz o mücadelenin de bir simgesi oldu adeta. Ruhu şad olsun. 15 Temmuz’un kahramanlarından biri de Türk medyasıdır.

O gece darbecilerin hedeflerinden biri de medya olmuştur bunu hep birlikte yaşayarak gördük. Ancak medyamız çok büyük ölçüde bu darbenin karşısında yer almış, örnek bir tavır ve mücadele sergilemiştir. Dünya basını için de örnek ve ilham kaynağı olacak bu cesur ve kararlı duruşundan dolayı medyamıza, tüm medya mensuplarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Fotoğraf sergisini gezdik, gazetecilerimizin o geceye yaptıkları tanıklığı hep birlikte gördük. Esasen bu fotoğraf karelerinin içindekiler kadar arkasındaki hikayeler de bir cesaret ve kahramanlık örneğidir. O yüzden bu kareleri çeken her bir foto muhabirimizi tebrik ediyorum. Buradaki kareler sıradan fotoğraflar değil. Her bir kare demokrasi zaferinin ayrı birer hikayesi. Aynı kare içerisinde birçok duyguyu aynı anda yaşayabiliyoruz. Burada hepsini baskı olarak görüyoruz ama her bir kareye bakarken o geceyi tekrar yaşıyoruz. Esasen halen fotoğraflara bakarken bizi o gecenin duygularına götüren şey, 15 Temmuz’un ne kadar büyük bir badire ama aynı zamanda büyük bir zafer olduğunu gösteriyor" 

29 Ekim 2016 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan 6752 sayılı yasa ile 15 Temmuz günü "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" olarak 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi anma günü Resmi tatil ilan edilmişti,

15 Temmuz ülke ve toplum tarihimiz açısından bir milat noktasıdır.

Bu zor zamanda tüm vatandaşlar darbe girişimine tepki vermiş ve bir araya gelerek bir destan yazmıştır.

15 Temmuz sadece bugünlerde değil, gelecektede tarih sayfalarında bir demokrasi Zaferi olarak yer alacaktır.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Tüm şehitlerimizin Ruhu şad olsun.

Bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet ve mağfiret diler, tüm gazilerimize tekrar sağlık ve afiyetler niyaz ederiz.

Rabbimiz vatanımızı, Devletimizi ve Aziz Milletimizi  iç ve dış  bütün tehlikelerden muhafaza eylesin.

Darbe girişimine izim vermeyen Türk milleti hep var olsun. 15 Temmuz Şehitleri unutulmasın.

Tüm yurtta yapılacak olan anma programlarına halkımızdan (Pandemi) Korona'dan dolayı daha tedbirli aşırıya kaçmadan mesafeli bir şekilde yapılmasını bekliyoruz.

Ayasofya Camii

Daha önceki yazımdada belirttiğimiz gibi Danıştay Ayasofya kararını 10 temmuz'da açıkladı ve camii olarak hizmetine devam etme kararı alınmıştır.

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Böylece Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasının önü açılmış oldu. Danıştay'ın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu belirtildi. Gerekçede, "Vakıf senedindeki cami vasfı dışında kullanımının ve başka bir amaca özgülenmesinin hukuken mümkün olmadığı sonucuna varılmıştır" denildi.

ilk namazın 24 temmuz Cuma günü Cuma namazı ile başlayacak olan Ayasofya camiinin açılması için ilk olarak başta Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip ERDOĞAN ve emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun diyerek uzun yıllardan sonra tekrar ibadete  açılacak olan Ayasofya camiimizin Ülke'mize ve tüm İslam alemine Hayırlar getirmesini dilerim.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.